Nov 8, 2012

Young Greek Artists Part 3 - Διαγωνισμός Ζωγραφικής για Παιδιά Μέρος 3

Child and Play is organizing a painting contest for young greek artists up to 12 years old. The paintings will be published at weekly posts until the end of 2012, then an artist will be selected as the prize winner of this contest. Your comments are mostly welcomed!

Το Child and Play, με αγάπη στο παιδί και την τέχνη, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2012. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ. Οι ζωγραφιές των νεαρών καλλιτεχνών θα δημοσιεύονται εδώ, στο μπλογκ του Child and Play, μέσω εβδομαδιαίας δημοσίευσης. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τη ζωγράφο Γιώτα Βασιλείου που θα σχολιάζει κάθε ζωγραφιά ξεχωριστά. Παράλληλα, οι ζωγραφιές θα λαμβάνουν σχόλια από την ομάδα του Child and Play καθώς και ελεύθερα από τους αναγνώστες μας. Στο τέλος του χρόνου μία ζωγραφιά θα επιλεχθεί προς βράβευση. Ωστόσο, το Child and Play επιθυμεί να τονίσει ότι δεν είναι η βράβευση ο αυτοσκοπός αυτού του διαγωνισμού, αλλά η συμμετοχή και ανάδειξη του ταλέντου που κάθε παιδί κρύβει μέσα του!
Οι προηγούμενες συμμετοχές και ο σχολιασμός της ζωγράφου έχουν δημοσιευτεί και μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ.
Ακολουθούν οι ζωγραφιές της περασμένης εβδομάδας:

Painting No6: Artist: Girl 9 years old
 
Μια "αφηρημένη" ζωγραφιά με πολύ χαρούμενα χρώματα, που δημιουργεί στον θεατή τον προβληματισμό, να θέλει να καταλάβει τι ήθελε να φτιάξει η μικρή ζωγράφος!!!
Μου αρέσει πολύ, ακριβώς γιατί δημιουργεί αυτόν τον προβληματισμό και ταυτόχρονα είναι πολύ ισορροπημένη στη σύνθεση, παρόλη την πληθώρα των χρωμάτων!!! Θα ήθελα να έβλεπα και άλλες ζωγραφιές της Ελένης, είμαι σίγουρη ότι θα φτιάχνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!!!
Γιώτα Β.
 

Painting No7: Boy 4 years old

Πολύ καλή η προσπάθεια του μικρού μας φίλου σε αυτή τη ζωγραφιά!!! Τα σχήματα των ανθρώπων είναι χαρακτηριστικά της ηλικίας του, αλλά η επιλογή των χρωμάτων, τα σχήματα από τα σύννεφα και το σπίτι, καθώς και η ισορροπία στη σύνθεση, περιγράφουν με καταπληκτικό τρόπο μια βροχερή μέρα!!! Έχω την αίσθηση ότι το παιδάκι αυτό θα μπορεί μεγαλώνοντας να εκφράζεται με πολύ ωραίο τρόπο, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης και φυσικά και μέσα από τη ζωγραφική!!! Πραγματικά πολύ καλή προσπάθεια!!
Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν!!
Γιώτα Β.

Συγχαρητήρια σε όλους, καλή και δημιουργική συνέχεια!

2 comments:

  1. Μια πόλη με χρώματα! Σε αντίθεση με την δεύτερη που είναι πολύ συννεφιασμένη!
    kathy by anthomeli

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα! Καλημέρα Kathy! Εμάς σήμερα είναι συννεφιασμένη..όπως και την τελευταία εβδομάδα.. Πολύ βροχή η Σουηδία, αλλά η διάθεση ανεβασμένη..χαχα

    ReplyDelete